Overgave

Dikwijls zijn er mannen en vrouwen die zich niet goed kunnen vinden als uitspraken als ‘ in seks kan ik me helemaal verliezen’, ‘ als wij intiem zijn doet de rest van de wereld er even niet meer toe’ , of ‘ ik kan niet wachten totdat we weer seks hebben’ . Dat intimiteit en seksualiteit activiteiten zijn waarin je jezelf kan verliezen roept bij veel mannen en vrouwen enige paniek op: maar dat betekent dat ik de controle op moet geven! Mannen voelen de druk te presteren en willen daarom aanwezig blijven met hun gedachten. Vrouwen denken zichzelf voor schut te zetten als gevolg van volledige overgave.

Seksualiteit draait om meer dan alleen het seksuele gedrag. Het contact dat jij met je bedpartner hebt kan het moment maken of breken: je partner kan nog zo goed alle trucjes weten, pas als jullie op een of andere manier contact maken, zullen de trucjes ook werken. En dit kan op verschillende manieren.

Overgave is er 1 van. Overgave laat zien: Ik vertrouw jou. Ik weet dat jij mijn grenzen op kan zoeken, maar er niet over heen zal gaan. Als je je overgeeft hoef jij zelf geen controle te houden, je kan de ander jouw grenzen laten bewaken. Het vertrouwen dat je hiermee geeft aan de ander kan zich vertalen in een toenemend initiatief van de ander: zolang hij of zij maar begrijpt dat jouw gedrag een teken van overgave is en niet van luiheid ‘ doe jij het maar allemaal, ik wacht rustig af totdat jij mij plezier brengt’.

Een van de grootste voorwaarde voor veel vrouwen om klaar te kunnen komen is bovendien overgave. Vrouwen die denken dat zij niet kunnen klaar komen, leren dat zij het wel kunnen als zij zich leren over te geven aan de ander, maar vooral ook aan hun eigen gevoel.

Als je je overgeeft, zet je alles van je af dat jou afleidt tijdens de seks: ‘ maar wat als mijn gezicht raar trekt?’ , ‘ wat nou als ik gek ruik?’ , ‘ doe ik het wel goed?’, ‘ wat gaat hij nou doen?’ … Geef je over aan je partner. Laat hem of haar zien dat jij de ander vertrouwt en dat het andere er even niet toe doet. Durf los te laten en durf je over te geven aan alle gekke geluidjes, gezichtsuitdrukkingen, gevoelens en kriebeltjes. Ervaar en omarm het eens allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>