Erectieproblemen & Vrouwelijke orgasmen

Deze man denkt nu dat hij de enige man op de wereld is, die zichzelf al jaren gek maakt doordat hij ervan overtuigd is een slechte minnaar te zijn. Hij heeft namelijk een erectieprobleem, waarbij hij ontzettend lekker kan zoenen en strelen, en volop opwinding ervaart, maar zodra er geslachtsgemeenschap plaats gaat vinden verdwijnt zijn erectie. Sneu. Zeker als je bedenkt dat hij pas op latere leeftijd de liefde van zijn leven tegen is gekomen en niets liever wil dan het haar naar zin maken.

Wanneer hij mij dit met moeite verteld, begint het al te kriebelen. ‘Oh nee, niet weer.’ Ik houd het voor me, maar het ligt op het puntje van mijn tong. Wat hij niet weet is dat hij deze week al de vierde nieuwe cliënt is die met ditzelfde vraagstuk komt.

Hij is de vierde man deze week die mij verteld dat hij geen seks kan hebben met zijn vrouw. Hij kan namelijk geen erectie behouden en dus kan hij haar geen orgasme geven. Tenminste, zo klinkt de gedachtegang van deze en de andere drie mannen. Zij zijn namelijk in de overtuiging dat zij dit alleen zouden kunnen wanneer zij in staat zijn om geslachtsgemeenschap te hebben. Doordat zij deze overtuiging hebben is hun ‘probleem’ met de jaren alleen maar groter geworden, en zelfs leidend voor hun seksuele relatie. Want door zijn erectieproblemen kan zij geen orgasme krijgen. En als er iets is wat je vooral niet moet doen met seksuele problemen, is het wel druk erop leggen en het een leidende rol laten geven. Daarmee neemt het je volledige seksuele relatie over, waardoor je geen oog meer hebt voor al dat andere wat nog wel fijn en prettig is.

Dus naast het feit dat deze arme man totaal niet op de hoogte was van het vrouwelijk genot en de mogelijkheden om dat genot optimaal te proeven, zijn de erectieproblemen nog veel groter geworden, dan wellicht nodig was. Hij had namelijk al jaren zijn vrouw heerlijk kunnen verwennen met orale seks of masturbatie, en hij had al jaren van zijn erectieproblemen af kunnen zijn. Een erectie is namelijk de lichamelijk uiting van opwinding. En als er iets opwindend is, dan is het wel het aanzicht van het genot van de ander waar jij een bijdrage aan mag leveren. Dit in tegenstelling tot gedachten als ‘oh jee, zal hij het doen?’, ‘ wat ben ik ook een sukkel’, ‘zal ze het wel sexy vinden?’, of ‘het zal wel niet lukken’. Deze laatste gedachten zijn absoluut niet opwindend en zullen er dan ook niet toe leiden dat de erectie weer spontaan terugkomt. Je richten op de fijne mogelijkheden en het genot van de ander kan daarentegen wel tot die erectie leiden.

Onthoud dat het vrouwelijk orgasme bij slechts een hele kleine groep vrouwen hoofdzakelijk door enkel penetratie wordt bereikt. Voor een veel grotere groep is orale seks of masturbatie leidend. Mannen met erectieproblemen: Geef niet op, je kan nog steeds een fantastische minnaar zijn die de ander naar ongekende hoogtes brengt!

2 Comments

 • Osc. zegt:

  Vreemde ‘diagnose’ voor een seksuoloog. Moeten deze mannen zich schamen dat ze bij u met dit probleem komen? Het lijkt erop dat u het maar domme mannen vindt die beter zouden moeten weten. Het maakt vrouwen immers niet uit dat hun man geen erectie kan krijgen want ze kunnen altijd nog op een andere manier aan hun trekken komen. Ze moeten dus niet zeuren, maar wel even afrekenen voor zo’n gotspe van een consult.

  • NynkeNijman.nl zegt:

   Beste Oscar,

   Dank voor je kritische noot. Laat het me proberen te verduidelijken.

   Deze mannen hoeven zich zeker niet te schamen dat ze bij mij komen met dit probleem. Sterker nog, ik vind het juist knap dat zij komen, want er zijn genoeg mannen die deze stap niet durven te wagen. Alleen vind ik het zo ontzettend zonde dat deze mannen hun erectieprobleem leidend laten zijn in hun seksuele relatie, waardoor het erectieprobleem alleen maar groter wordt. Alsof het onder een vergrootglas wordt gelegd. Ze geven zichzelf de schuld voor een onvoldoende bevredigende seksuele relatie met hun partner, terwijl ze zich niet beseffen dat ze er niet alles uit halen. Het succes van de seks hangt voor hen af van de aanwezigheid van het orgasme bij hun partner, en zij menen haar geen orgasme te kunnen bezorgen door hun erectieprobleem. Als eerste hangt het succes van de seks niet samen met het orgasme van hun partner, maar vervolgens is het nodig dat zij zich beseffen dat zij hun partner wel degelijk een orgasme kunnen bezorgen op een andere manier dan door penetratie.

   Als ik benoem dat ik het sneu vind voor deze mannen, noem ik de mannen absoluut niet sneu als in dat zij ‘beter zouden moeten weten’. Ik vind het sneu voor hen dat zij jarenlang leven met een probleem dat met de dag groter wordt, terwijl dit niet zou hoeven. En dan heb ik juist graag dat deze mannen met hun probleem komen, zodat ik heb kan uitleggen dat er voldoende mogelijkheden zijn om hun seksuele relatie weer kleur te geven, om vervolgens ook nog eens aan de slag te gaan met het erectieprobleem zelf.

   Met vriendelijke groeten,
   Nynke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>