Seksuologie

Drs. Nynke Nijman is afgestudeerd psychologe aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie en grote interesse in seksualiteit. Vanaf jongs af aan kon zij zich verbazen over de misvattingen die er bestaan over seks, over de verwachtingen die men heeft en het gebrek aan kennis dat er is. Er bestaat dan ook bijna geen enkel ander onderwerp dat zo populair is als seks, maar waar tegelijkertijd zo weinig over wordt gesproken.

Door seksualiteit bespreekbaar te maken en belangrijke punten naar voren te brengen hoopt Nynke haar bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van de seksuele gezondheid. Door meer kennis beschikbaar te stellen voor een breder publiek, waarbij ook specifieke aandacht is voor doelgroepen waarvan de seksuele ontwikkeling net even anders verloopt, wil zij proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar, kwaliteit en toepasbaarheid is hierbij wel een vereiste!

Naast het geven van seksuele voorlichting en educatie is Nynke ook werkzaam als psycholoog en seksuele gezondheidsconsulent  bij PsyCoaching te Voorburg.

Tevens is zij hoofdredactrice van ilvy, een platform voor vrouwen ter bevordering van de seksuele gezondheid.