Seksuologie

Drs. Nynke Nijman is afgestudeerd binnen de psychologie, maar bovenal is zij Seksuoloog NVVS / CSG en relatietherapeut. Vanaf jongs af aan kon zij zich verbazen over de misvattingen die er bestaan over seks, over de verwachtingen die men heeft en het gebrek aan kennis dat er is. Er bestaat dan ook bijna geen enkel ander onderwerp dat zo populair is als seks, maar waar tegelijkertijd zo weinig over wordt gesproken.

Door seksualiteit bespreekbaar te maken en belangrijke punten naar voren te brengen hoopt Nynke haar bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van de seksuele gezondheid. Door meer kennis beschikbaar te stellen voor een breder publiek, waarbij ook specifieke aandacht is voor doelgroepen waarvan de seksuele ontwikkeling net even anders verloopt, wil zij proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar, kwaliteit en toepasbaarheid is hierbij wel een vereiste!

Naast het geven van seksuele voorlichting en educatie is Nynke ook werkzaam als Psycholoog, Seksuoloog NVVS/CGS, Relatietherapeut en EMDR master practitioner  bij PsyCoaching  te Leidschendam.

Tevens is zij hoofdredactrice van ilvy.com, een platform voor vrouwen ter bevordering van de seksuele gezondheid.