Te veel willen vertellen

Ik zag het gebeuren en ik tegelijkertijd vroeg ik me af wat er nou precies gebeurde. Ook nu nog vraag ik me af wat het doel ervan was. Vrijdagavond verschenen daar drie mensen bij RTL Late Night, een heerlijk programma waar de meest bijzondere momenten gecreëerd worden. Maar in dit geval kon ik mij alleen maar afvragen ‘waarom zijn deze mensen hier?’ Naar aanleiding van een openhartig interview over haar relatie met twee mannen in Vrouw magazine, werd zij uitgenodigd om aan tafel te komen bij Humberto Tan. Met heel veel plezier zag ik hoe Humberto zijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en met kinderlijk genoegen vragen stelde aan de drie.

Toen Lieke van Lexmond benoemde dat de drie ook nog eens zo op elkaar leken was de maat vol. Wat hadden deze mensen zo’n 1,3 miljoen kijkers te vertellen? Wat voor beeld kregen 1,3 miljoen kijkers van swingers, van vreemdgaan en vooral van haar man?

Het is een dappere stap om zo naar buiten te treden met zo’n persoonlijk verhaal. Maar waarom heeft niemand deze mensen in de bescherming genomen? Zonder gelijk een oordeel te heffen kan ik me vinden in een aantal van de reacties die zich op social media verspreiden. Om een voorbeeld te noemen: is het een gezonde en gelijkwaardige relatie, wanneer deze man zijn vrouw niet kwijt wil raken en er dus mee instemt dat zij ook een relatie met een andere man heeft? Hij zegt het letterlijk daar aan tafel. Hij heeft een huis gekocht voor hem, zijn vrouw en haar vriend om ervoor te zorgen dat zijn huwelijk met zijn vrouw niet werd verbroken.

Seksuele diversiteit is een hartstikke mooi gegeven waar we in Nederland gelukkig al vaak van mogen genieten. Maar soms willen we te graag laten zien hoe divers we zijn. Hierin gaan we dan voorbij aan onze seksuele gezondheid: in hoeverre respecteren we onszelf en de ander, kunnen we aangeven wat we prettig vinden en waar onze grenzen liggen?  In hoeverre zijn we in staat om ons aan te passen bij emotionele, fysieke en sociale uitdagingen?

Zijn deze mensen een voorbeeld van een seksueel diverse groep die te graag een voorbeeld wilden stellen aan een niet altijd even tolerante buitenwereld?

Van harte hoop ik dat ze gelukkig zijn en dat ze het fijn hebben samen. Maar ik vraag me wel af waarom dit nodig was en wat het hen voor goeds heeft gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>