Over Nynke

“op mijn 13e wist ik al dat ik dit wilde doen”

Nynke Nijman is afgestudeerd als psycholoog en heeft zich daarna gespecialiseerd als consulent seksuele gezondheid NVVS en relatietherapeut. In haar vrije tijd is ze vooral mama van haar dochter Doutzen (2012) en van haar zoon Bobby-Joe (2017).

 

Vanaf jongs af aan kon zij zich verbazen over de misvattingen die er bestaan over seks, over de verwachtingen die men heeft en het gebrek aan kennis dat er is. Zij besloot als jongste, binnen een gezin van vier kinderen, om als enige geen geneeskunde te gaan studeren, maar om zich in de seksuologie te verdiepen. Hierin werd zij gestimuleerd door haar ouders, Professor Urologie dr. Rien Nijman, met als specialisatie kinderen, en Francien Nijman – du Bois, één van de eerste BIG-geregistreerde bekkenfysiotherapeuten in Nederland.

 

Er bestaat bijna geen enkel ander onderwerp dat zo populair is als seks, maar waar tegelijkertijd zo weinig over wordt gesproken. Door seksualiteit bespreekbaar te maken en belangrijke punten naar voren te brengen hoopt Nynke haar bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van de seksuele gezondheid. Door meer kennis beschikbaar te stellen voor een breder publiek, waarbij ook specifieke aandacht is voor doelgroepen waarvan de seksuele ontwikkeling net even anders verloopt, wil zij proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar, kwaliteit en toepasbaarheid is hierbij wel een vereiste!

 

Naast haar praktijkwerkzaamheden bij PsyCoaching (Leidschendam) geeft Nynke seksuele voorlichting aan onderwijsinstellingen, is zij gastdocent op enkele Universitaire opleidingen en is zij gespecialiseerd als EMDR master practitioner.

 

Met veel liefde is zij in 2015 haar onderneming ILVY begonnen wat, nu als ILVY Network, één van de grootste podcast uitgeverijen van Nederland is.